dimecres, 25 de juny del 2008

SUD

LLOCS D'INTERÉS

LAKAGÍGAR (dins el PN SKAFTAFELL)

A aquesta zona va tenir lloc el 1783 una de les més impresionants i catastròfiques erupcions volcàniques registrades al món. Cal ascendir al volcà Laki, al que s'hi arriba en uns 40 minuts i s'hi pot gaudir des de dalt d'una panoràmica de 360º sobre el camp de lava, les fisures del terreny, o els glaciars que s'aprecien a la distància, és una recompensa genial !

PINGVELLIR

A poc més de 20 km de Reikjavik, el primer Parc Nacional del país, declarat Patrimoni de l'Humanitat, va ser aquí a on els vikings proclamaren la primera Asamblea Nacional Islandesa. Pingvellir és el punt exacte a on es troben les plaques tectòniques americana i euroasiàtica. Actualment es separen 2 mm a l'any.

GEYSIR

El seu nom és conegut per haver donat nom al fenòmen en tot el planeta. Actualment és el seu germà Strokkur el que s'endú la fama, és un dels gèisers més atractius del món i llença un ardent xorro a una alçada entre 15 i 30 metres cada 6 minuts, aproximadament.

Cascada GULLFOSS

La cascada més famosa d'Islàndia, encara que no té l'alçada d'altres cascades del país, es tracta d'una catarata doble, per les que es desplomen les aigües del riu Hvita per seguir per una estreta gorja. Quan fa sol, l'aigua pulveritzada forma amb la llum repetides versions de l'arc de sant martí.

Glacera VATNAJÖKULL

Impresionant massa de gel que forma un redondejada i enorme taca blanca al sudest del mapa islandès. És la glacera més gran d'Islàndia i una de les reserves d'aigua dolça més vastes del planeta. Forma part del Parc Nacional de Skaftafell. Als seus peus està el cim Hvannadalshnjúkur, el més alt del territori islandés, de 2.119 metres.

Des del centre de visitants surten tot de rutes interessants a peu, entre elles, un recorregut circular de 2 o 3 hores que porta primer a la cascada Svartifoss, flanquejada per columnes de basalt, i continua fins un magnífic mirador des del que es contempla el glaciar Skaftafellsjökull.

Llac JÖKULSÁRLÓN

La glacera Breidamerkurjöfull, una de les llengües que surt del casquet gelat de Vatnajokull (la més fotogènica), va a morir al llac de Jökulsárlón, engalanada per Icebergs blanc-blauosos que es desprenen del seu front. L'espectacular enclau permet veure ocasionalment alguna foca i altra fauna variada. També ha estat l'escenari escollit per dues pel·lícules de l'agent James Bond.

LANDMANNALAUGAR

És un dels principals centres d'activitat geotermal del país. A més dels seus paisatges espectaculars, creats pel contrast de les muntanyes de cendre negra cobertes per l'intens verd de la molsa, una de les activitats més agradables que s'hi poden realitzar són els banys en les seves aigües termals, a uns 35º.

VIK

Des de la costa de platges de sorra negra de Vik, s'aprecien les roques dels Trolls, entre elles la molt atractiva platja de Reynisfjara. Es tracta d'unes formacions rocoses que surten del mar, semblants als dits d'una gegantina ma, a on la llegenda ho atribueix a Trolls que, sorpresos per la llum del Sol, quedaren convertits en pedra.

SKOGAR

Aquest minúscul poble té dos punts d'interès, el primer és un museu que mostra la vida dels antics habitants de l'illa, amb unes cases antigues típiques islandeses, amb el sostre cobert de molsa. L'entrada val 6 €. El segon punt és l'enèssima cascada impressionant d'Islàndia, la Skogarfoss. Aquesta té la particularitat que està només a 1.000 metres del mar i es pot arribar pràcticament a la seva base, a canvi de mullar-se completament, això sí !

Una altra catarata propera és la Seljalandsfos, una de les més pintoresques del país, la qual es pot atravessar fins a l'altre costat de la cortina d'aigua.

Volcà HEKLA

És un dels volcans reconeguts de la zona, propera a Landmannalaugar, d'espectaculars panoràmiques.



ACTIVITATS

EXCURSIÓ EN VAIXELL pel LLAC

Encara que des de la riba l'espectacle de la glacera ja és magnífic, és recomenable contractar una excursió pel llac en vaixell (Höfn és un bon lloc per fer-ho). La perspectiva és esplèndida. És recomenable quedar-se fins les 19h o 20h a l'estiu, per veure-ho amb la llum de la posta de Sol.

SENDERISME

L'entorn de Landmannalaugar és ideal per a realitzar caminates, existeixen diverses d'elles de diferent duració i duresa. Entre elles, destaca el recorregut entre Landmannalaugar i Pórsmörk, que cubreix uns 54 km i requereix unes 3 jornades, reconeguda com el 3er Trekking més espectacular del món.

Potser, si al final la fem per lliure, val la pena estudiar-se aquestes recomenacions :

- Ruta 1

OBSERVACIÓ d'AUS

Des de les poblacions de Vik i Dyrholaey és posible accedir a espectaculars penya-segats, de columnes de basalt i grans colònies d'aus marines. Des de Vik és interessant realitzar una excursió en vehícles amfibis per l'observació d'aquests penya-segats.

BANY TERMALS en COVES DE GEL

Les coves de gel de Kerkfjöll, les inferiors, situades al límit del glaciar, en la vessant nord del glaciar Vatnajokull, són les més espectaculars i tenen una longitud de 1,5 km. El més inaudit és que aquestes coves han estat forjades per un riu d'aigua calenta que surt de les entranyes del gel. Els vapors sulfurosos fan encara més surrealista el bany termal en aquest indret blau celeste.

La zona d'Eyjafjallajökull, al sudoest de la glacera Myrdalsjökull, acull nombroses coves obertes per rius d'aigua calenta que foraden el gel.

MOTOS DE NEU

La glacera de Vatnajokull és un bon escenari per a fer recorreguts en motos de neu i també per altres esports d'aventura. Des del refugi de Jöklasel (840m), ubicat al costat de Skálafellsjökull, parteixen la majoria de travesses per el Vatnajokull.

ESPORTS D'HIVERN

És factible a l'estiu practicar esquí a la “petita” glacera de Mýrdalsjökull, així com endinsar-se en trineus de gossos. També es poden contractar rutes de senderisme per sobre de la neu del glaciar. Höfn és un excel·lent punt de partida pels recorreguts guiats pel glaciar.

VOL EN AVIONETA

No és molt asequible, però també hi ha l'oportunitat de llogar una avioneta per tenir una diferent i magnífica vista del glaciar Vatnajokull . Des de l'aire es podrà tenir una percepció més real de les dimensions del glaciar així com poder observar el punt en el que va tenir lloc la violenta erupció volcànica que provocà les devastadores inundacions del 1996.

2 comentaris:

Marta ha dit...

No puedo evitarlo, tengo envidia sana.....(joder, yo quiero ir!!!!! Os acordaréis de traerme una piedra del tipo lunar?

Sandra ha dit...

Es que tenías que haberte apuntado ! llevaremos tu espíritu con nosotros durante todo el viaje ! Y no lo dudes, algo te traeremos de allí !