diumenge, 10 d’agost del 2008

El Triangle d'Or

Aquesta nit només dormim 4 horetes després de la festeta d'ahir a Reykjavik.

Quan planificàvem el viatge abans de venir, ens vem deixar la part de Pingvellir, Geysir y Gullfoss pel final en lloc del habitual inici de ruta que fa la majoria de gent. Analitzant-t'ho de nou ara, ha estat una molt bona idea per acabar de donar el toc final al nostre periple islandés, ja que per aquesta regió (Borgarnes) no hi ha masses coses per veure.

Així doncs, mans al volant i ens encaminem cap a Pingvellir, lloc a on les plaques tectòniques Euro Asiàtica i Americana es troben. (tenim un làpsus, ara mateix no sabem si s'ajuntàven o es separaven :P). Vaja, una delicia més d'aquest país pels geòlegs !



A més hi ha altres atractius com el llac més gran d'Islàndia, el Pingvallavatn. I el lloc, marcat amb una bandera, a on es va celebrar el primer parlament Islandés.

Deixem enrera Pingvellir i ens acostem a la zona dels gèisers. Tot i que ja teníem una idea preconcebuda del fenòmen, l'impressió de l'explosió d'aigua a gran alçada (entre 25-35m) envoltat de fumaroles, ens deixa fascinats !





Com a colofon del dia, i del viatge, abans de la visita diürna a Reykjavik, visitem la catarata de Gullfoss, que és molt espectacular i caudalosa. Diria que hem dit abans això ja...!? però realment, també hem comentat amb anterioritat, que cada catarata té la seva pròpia personalitat i millor expressar-ho amb imatges que amb paraules :



Tornem a casa, uns 200 km, i ens mentalitzem que només ens queda una jornada sencera a Islàndia, dedicada a la capital, i amb certa tristesa ens anem a dormir...

RUTA :





4 comentaris:

Anònim ha dit...

Je, je, je ja toca tornar...

Anònim ha dit...

Snif snif snif...

Anònim ha dit...

SNIF SNIF SNIF... QUE DURA SERÀ LA TORNADA!!

S@n ha dit...

Xafardejant per aqui ens hem trobat amb això!! Bona idea això de penjar el video!
Quins sustos fotia el Gesiser quan es despertava eh!!