dimarts, 17 de juny del 2008

Preparacions del Viatge

Ara sí, anem a relatar una mica tot allò que ja tenim a punt pel viatge !

Després d'una gran feina d'equip, amb la col·laboració inestibable de tots els Icelanders hem aconseguit tenir pràcticament a punt tots els detalls importants per afrontar aquest periple.

Què qui són els Icelanders ???? Doncs els protagonistes sóm el Carles, la Sandra (Corberenca), el Jaume, l'altra Sandra (la Segri) i el Xavi.

VOL
El vol d'anada el fem amb escala a Londres, de fet, hi ha una mini escala abans de Londres, que és Girona, però aquest trajecte no el farem amb avió, sinó amb autobus !
El primer vol el fem Girona-Londres amb RyanAir (Ryan Air) i el segon desplaçament el farem Londres-Keflavik amb Iceland Express (Iceland Express).

COTXE
Aquests 5 components compartiran l'espai d'un Skoda Octavia familiar
per recòrrer milers de kilòmetres fent la volta a l'illa seguit el sentit contrari de les agulles del rellotge. Bé, sempre ens podem trobar alguna sorpresa quan ens facin entrega de les claus allà in situ, però mai se sap, sent sempre optimistes, podria anar a millor...! ;)

ALLOTJAMENT
Tant l'Allotjament com el cotxe els contractem mitjançant els tranquils Islandesos de Farm Holidays, i posem tranquils, perque realment si tots els Islandesos sóm com aquesta bona gent, es prenen el seu temps per fer tot i són esquerps en paraules... lo just i tot al seu just temps ! Però molt bé, per ara donen molt bona impressió i ens estan agradant molt.

Els allotjaments que busquem han de tenir el previ requisit de disposar de facilitats per cuinar; Una pràctica habitual allà a Islàndia són les Cottages, que disposen de cuina, o escoles, albergs o guesthouses a on, alguns d'ells també ofereixen serveis de cuina similars...

Al final no ens poden aconseguir cuina per a tots el allotjament, però sí que en disposarem en molts d'ells, que no cal dir, quedaran repartits al llarg de la ruta circular a l'illa.

ASSEGURANÇA
Com ja és un habitual en les nostres sortides a païssos remots, contractem una assegurança que ens ha donat confiança amb anterioritat i surt bé de preu : Columbus Direct.

TREKKING
Islàndia és coneguda entre moltes altres meravelles, com per oferir els cosiderats millors trekkings del planeta, entre ells el tercer millor del món a la zona de Landmannalaugar.

Així doncs, i per a uns senderistes reconeguts com nosaltres, no podia faltar la posibilitat (almenys s'intentarà) de fer ni que sigui algun que altre mini-trekking per alguna/es de les zones del país.

Un recull d'aquells als que li hem posat l'ull serien :

- Trekkings per Landmannalaugar : Icelander Tours

- Trekkings per Glaceres : Mountain Guide

- Trekkings per la zona del Llac Myvatn : Askja Tours

FERRY
Hem contractat un trajecte de Ferry, per estalviar uns bons kilòmetres de carretera previsiblement monòtona i, que a la vegada, ens permetrà disposar d'una altra "forma" de viatjar dins d'aquesta aventura Islandesa. Així doncs hem contractat un viatge amb els nois de Ferry Baldur per fer el trajecte Brjánslaekur - Stykkishólmur

MAPES
El mapa a escala 1:500 000, de la Ferdakort és un mapa genial i amb una resolució magnífica en quant a escala i detallisme.

GUIES i REVISTES
Algunes de les edicions que ens han vingut de conya per anar recaptant informació...







FOROS
- Los Viajeros
- Lonely Planet
- Foro Islandia Tierra y Fuego

ENLLAÇOS ÚTILS

- De tot : Visit Iceland
- Carreteres : http://www4.vegagerdin.is/thjonustukort/Grunnur.html?lang=eng
- Article a Fotonatura.org

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot això ja t'ho recordare quan vagi jo a Islàndia.... Per cert No porteu masses coses?

Albert