diumenge, 22 de juny del 2008

REIKJAVIK (LA CAPITAL)

LLOCS D'INTERÉS

Plaça AUSTURVOLLUR

Aquesta plaça marca el centre de la capital, i en ella es troben alguns dels edificis més emblemàtics, com el Parlament o Althingishus. També està la catedral luterana Domkirkja. En el centre de l'espai públic podem veure una estatua del nacionalista Jon Sigurdsson, que va liderar el procés d'Independència. Molt proper es troba el carrer Austurstraeti, animada per nombroses botigues, restaurants i cafés.

Llac TJÖRNIN

A aquest cèntric estany s'hi aboca, per la part nord, el modern Ajuntament, que acull al seu interior exposicions variades.

HALLGRÍMSKIRKJA

Per fer-se una idea general de la ciutat, el més recomenable és pujar a l'edifici més alt, l'esglèsia Hallgrímskirkja, que corona el munt Skolavordustigur. Amb els seus 75 metres d'alçada s'obtenen unes vistes esplèndides. L'arquitectura de l'esglèsia imita les curioses formacions de columnes de basalt que es poden veure en alguns racons de l'illa, com la famosa cascada de Svartifoss. Just davant de la façana principal s'alça un espectacular monument dedicat al viking Leifur Eiriksson, considerat el primer a arribar a Amèrica, cap a l'any 1000.

PERLAN

Situat al capdamunt del munt Oskjuhlid, aquest complexe fou aixecat com a monument a les aigües termals que surten sense pausa del terra islandés. Dominat per fonts que imiten geysers, acull exposicions d'art i espectacles musicals.

ALTRES

La capital compta amb una sèrie de piscines exteriors d'aigües termals, que són autèntics centres socials de reunió a la ciutat. Els millors i més populars són les de Laugardalur, a l'est del centre i al costat d'una zona d'acampada.

Per als aficionats a la flora, el Jardí Botànic, situat lleugerament al sudest de Laugardalur, gratuït i accesible en autobus des del centre, compta amb una interessant colecció de plantes.

A un parell de quilòmetres del centre per un agradable passeig per la línia de la costa, es troba Grotta, el far que dona entrada al port de Reikjavik.


ACTIVITATS

VIDA NOCTURNA (i CAFES)

Reikjavik és una ciutat calenta, sobretot per les nits dels Divendres i Dissabtes. Entre setmana els locals de copes tanquen a la una com a màxim, mentre que els cap de setmana els horaris s'allarguen més ellà de les tres de la matinada. L'animació es concentra als carrers Laugavegur i Austurstraeti, i el costum és fer un recorregut de bar en bar (anomenat runtur).

Amb la seva façana de vidre, el Kaffi List (Café Art) és un dels bars de moda. El Vegamót, el Brenslann, el Rex, l'Astre o el París són altres etapes de qualsevol via crucis festiu. Però si s'ha d'escollir un bar ineludible, és el Kaffibarinn (Café Bar).

LLOGUER BICICLETES

Els amples carrers i l'escàs trànsit, converteixen Reikjavik en una ciutat ideal per a ser visitada a cop de pedal. Es poden llogar a Borgarhjól i a Icelandic Mountain Bike Club.

BLUE LAGOON

Dominada per una central geotermal, aquest llac és una de les atraccions turístiques més célebres d'Islàndia, amb les seves aigües d'un tènue blau celeste i riques en minerals a 38º de temperatura, i les seves àmplies i modernes instal·lacions.

AGENDA CULTURAL

www.visitreykjavik.is