dimecres, 25 de juny del 2008

OEST

LLOCS D'INTERÉS

Fiord HVALFJÖRDUR

A la costa que queda entre les penínsules de Reykjanes i Snaefellsnes, el muntanyòs fiord d'Hvalfjördur és el fiod més bell d'Islàndia i inclou la cascada més alta de l'illa, Glymur, de 198 metres. Es pot rodejar a través d'una carretera de 80 km, encara que també és accesible creuant un túnel de 6 km (peatge).

BORGARNES

Localitat bella i petita, d'uns 2.000 veïns, que compta amb un excel·lent museu sobre la colonització d'Islàndia i les sagues.

Península de SNAEFELLSNES

Endinsant-se més de 100 km a l'Atlàntic Nord, aquesta península allargada plena d'imponents penya-segats, fiords i platges, a més del volcà homònim, un dels més famosos del món. Al seu cràter, Jules Verne situà l'entrada que condueix a les entranyes del Planeta.

ÍSAFJÖRDUR

Al final de la temporada d'hivern, aquesta bonica població acull un important festival de música, mentre que al Maig, té lloc una marató d'esquí de fons. Ja a l'estiu, a més de passejar pels carrers per admirar els seus edificis de fusta del segle XVIII, els munts que l'envolten ofereixen moltes posibilitats per fer agradables caminates.

SUDUREYRI

A l'oest i rodejada de muntanyes es troba aquesta remota localitat de pescadors, que ha sabut mantenir intactes moltes tradicions.

Penya-segats de LÁTRABJARG

Platges, aigua blava i penya-segats a on aniden multitud d'aus, les seves rocoses pareds d'entre 50 i 400 metres sobre el mar s'extenen més de 10 km. Amb sort s'hi poden veure foques. També s'hi troba en aquesta zona, el que molts consideren com la millor platja d'Islàndia, la de Breidavik, amb la seva sorra daurada i excel·lents aigües turqueses.

Península de HORNSTRANDIR

Amb la glacera Dragajökull adornant el seu centre, aquesta glacera és la més remota. Es tracta d'una zona muntanyosa i, sens dubte, de les més agrestes que queden al Vell Món, amb el que endinsar-se en ella és tota una delicia. No obstant, cal anar molt ben equipat i apenes hi ha serveis pel visitant. El senderisme és l'única forma d'accedir a la major part del territori, protegit com a reserva natural a on, a més d'espectaculars paisatges, s'hi poden veure bal·lenes, foques, guineus artiques i altres criatures.


ACTIVITATS

OBSERVACIÓ D'AUS

Es poden veure colònies de “Frailecillos” als penya-segats de Látrabkarg.

AVISTAMENT DE BAL·LENES

Des de la població d'Ólafsvík s'hi organitzen excursions per a l'observació de bal·lenes.

CAPRITXOS DE LAVA

Val la pena visitar la zona de Hallmundarhraun, a prop de Húsafell, per admirar els seus curiosos i enormes Tubs de Lava. Són coves o túnels creats per rius de Lava fosa.

SENDERISME

Per les zones d'Ísafjördur o la remota i difíciment accesible península de Hornstrandir.

AVISTAMENT DE TROLLS

Als fiords de l'oest hi ha molts Trolls, però l'accés és difícil. A Kerlingarfjall, a la península de Snaefellsnes, es pot veure a una Troll que volia portar unes truites recentment pescades al seu novio, però no va controlar l'hora i va quedar petrificada... A Steingrímsfjördur destaca Kleppa, membre d'un grup revolucionari de 3 Trolls, petrificats mentre cavava un canal per a separar els fiords de l'oest de la resta del país i crear la república dels Trolls !