dimecres, 25 de juny del 2008

EST

LLOCS D'INTERÉS

EGILSSTADIR

És la principal població de l'est islandès. No hi ha massa per veure, però està dotada de bons serveis, així que pot servir com a bona base d'operacions.

Llac LAGARFLJÓT

A la riba d'aquest llac, a 25 km al sud d'Egilsstadir, es troba Hallormsstadur, el major bosc islandès. Tot un orgull en un país escàs d'arbres.

FIORDS ORIENTALS

Igual que els fiords de l'oest, els fiords orientals ofereixen alguns dels escenaris més impressionants de la regió.

FLALLABAK

Si hi ha alguna cosa que caracteritza aquesta meravellosa reserva natural són les diferents tonalitats, els cims de riolita tenyits dels colors de l'arc de Sant Martí, que hi ha entre Hella i Kirkjubaejarklaustur, les xemenies multicolors de Brennisteinsalda, el cràter vermell de Ljótipollur, el llac blau de Laugahraun...


ACTIVITATS

OBSERVACIÓ D'AUS

Val la pena acostar-se (a peu, bici, canoa o 4x4) fins la finca Skalanes, a uns 20 km del poble de Seydisfjördur,a on hi ha penyassegats plens d'avifauna marina.

KAYAK

Hi ha opcions de practicar rem, disfrutant d'una particular visió de la costa des de l'aigua. Un bon enclau és el fiord Seydisfjördur.

BTT

Hi ha molts llocs recomenables per a la pràctica d'aquest esport.

Illa PAPEY

Al fiords orientals, l'illa de Papey està habitada per foques i multitud d'aus marines, en especial a l'estiu, a on els penyassegats de més de 40 metres d'alçada estan plens de nius. També s'hi pot veure un far de 1922 i l'esglèsia de fusta més petita i antiga del país, construïda al 1805. A l'estiu s'organitzen excursions des de Djúpivogur.

SENDERISME

Són molt propicis per exemple, els Dyrfjoll mountains, en el Borgarfjördur. Un itinerari poc comú, i per tant poc transitat, va recorrent bells enclaus per la badia de Breidavík, el cim del Priggjahnjukafjall (879m), la badia de Borgarfjördur i la seva cèlebre roca Alfaborg, etc...

AVISTAMENT DE TROLLS

Al fiord Fáskrúdsfjördur, hi ha una parella de Trolls, ella es diu Kolfreyja i ell Skrúdsbóndinn. ;)


PASSEJOS A CABALL

El caball islandès és una espècie autòctona robusta i eficient que pot resistir els rigors de la terra inhòspita, sobretot a l'hivern. El govern té una rigorosa llei per a protegir la puresa de l'espècie.