dijous, 31 de juliol del 2008

PN Skaftafell

Avui fa Sol !!!! :D

Quin canvi de temps més sobtat ! Bé, ja ho dèien això, que el clima aquí era molt canviant...

Doncs veient que el dia és molt clar ens decidim a tornar al magnífic enclau de Dyrhólaey !

Sabíem que existia una perspectiva diferent que no havíem vist el dia anterior, així que hi tornem i aquest cop, veient clarament els desviaments (xungos !) de la carretera (aquesta ja no era asfaltada) trobem el camí bo i ens topem amb el famòs racó de Dyrhólaey, amb els habituals Puffins que ens han acompanyat sempre en aquest indret.





Avui sí que es veu la ma del Troll que surt de l'aigua, que va quedar petrificat al despistar-se en l'hora de la sortida del Sol... :P



Ja emprenem camí cap al nou allotjament a Arnanes, en ruta passem per alguna cascada més...

Ens aturem al Parc Nacional de Skaftafell, aquest parc entre d'altres atractius, té una catarata de les més atractives del país, la de Svartifoss, no destaca ni pel seu tamany ni pel seu caudal, però encandila al visitant pel contrast del negre de les columnes basàltiques que l'envolten.



Impensable a Islàndia, però avui fins i tot anem amb pantalons curts i passant calor ! Qui ho diria a la “terra del gel”...! (un altre dia ja explicarem el perquè d'aquest nom...)

Quan reemprenem la marxa, ens creuem amb el llac Jökulsarlón, la primera vista que tenim del paratge és diferent a tot el que hem vist fins ara, blocs de gel impressionants desprenent-se de la glacera, colors molt contrastats entre blauosos i blanquinosos de les aigües i diferents tons de marrons de la terra. Aquí demà tornarem per fer una incursió naval ! :)



I seguim i seguim, que avui és qüestió d'anar fent quilòmetres ascendint per la costa oriental Islandesa. Al final del dia haurem fet més de 300 quilòmetres.

Arribem a Arnanes, a on tenim el següent allotjament. Aquest consisteix en una cabana grandeta, separada de la casa principal per una distància d'un quilòmetre aproximadament, a on ens hospedem uns quants inquilints, a banda de nosaltres. Nosaltres ocupem una habitació a la planta baixa i una altra a la planta superior. Hi ha un bon hall comú i una cuina que està força bé, però està inhabilitada... llàstima !

RUTA :




5 comentaris:

Anònim ha dit...

Thanks. Im Inspired again.

david santos ha dit...

Buon lavoro!!!
Grazie.

Anònim ha dit...

What a great moment of reading blogs.

Anònim ha dit...

i'm also into those things. care to give some advice?

Anònim ha dit...

Probably I can say with this blog make, more some interesting topics.