dilluns, 4 d’agost del 2008

A la recerca de Moby Dick !

Ens hem llevat molt aviat per emprendre la ruta que ens portarà cap a la part Nord d'Islàndia.

Aquest camí ens portarà als inicis del parc Nacional de Jökulsárgljúfur, a on hi ha la cascada de Dettifoss, és molt espectacular per la força que transmet, és la cascada més caudalosa amb la que ens hem topat pel moment.



Des de la cascada anem directament cap a Húsavík, (és recomenable no perdre's el parc nacional per això, si es disposa de temps i, potser de 4x4, no ho sabem del cert...)

Abans de deixar el parc enrera, parem a repostar benzina a Ásbyrgi, que és un altre punt d'interés del parc a tenir present.

Arribem molt aviat a Húsavík, ja patíem per no arribar a temps per agafar un vaixell per anar a veure Bal·lenes, però ens dóna temps a anar a dinar a la cabana i tot !

Uns bascos ens comenten que hi ha bastanta boira i que no han pogut veure res, tot i així ens embarquem dins del risc i comprem les entrades per fer la sortida a la tarda.

A l'arribar al moll de l'embarcament ens comenta el capità del vaixell que haurem de retrassar la sortida i ens conviden a una birra i cafés mentre esperem ! Això seria impensable a un país que em conec...! :P

Sortim i no hi ha boira !!!

Errrr... bé, del que tampoc n'hi ha massa és de balenes... ja que després de 3 horetes donant voltes per aquí i per allà, just al final i quan creiem que tornaríem sense veure ni una trista sardina, apareix la balena !!!! sí, sí, en singular, LA BALENA !, és clar que de fotos no dóna massa temps a fer-ne, les aparicions arran de mar són molt ràpides i, encara que fins i tot la veiem expulsar aire...



Llàstima que fos la típica balena blanca que fa més de 50 anys que no es veia per les costes d'Islàndia...

Al final de l'experiència marina, ens conviden a xocolata i ensaimades !!! Cosa que entra de conya amb la rasquilla que començava a fer ja dalt del vaixell...!



RUTA :






1 comentari:

MARC ha dit...

Hola pandilla!! Justament estava xafardejant el vostre blog quan de sobte m`ha arribat un missatge al mòbil. Quina casualitat que era el teu Sandra!!
Impressionant TOT: viatge, fotos, comentaris, embarrancades de cotxe a la sorra.... jeje Be, d`això no riure molt per que ami hem va succeir el mateix, però a un altre lloc molt diferent. A les dunes del desert de Quatar.... (quina feinada eh!!)
Doncs res, que segueixi tot així de be... jo de moment m`han torno cap a la piscina a posar-me morenito jejeje. Apa adeuuuuuu!!

By m@rc