dijous, 7 d’agost del 2008

Viatge al Centre de la Terra

Toca la península de Snaefellsnes, a on Jules Verne situava el inici del seu viatge imaginari al centre de la Terra.

Ens mourem per aquesta península a la recerca de noves sensacions !



Travessem els camps de lava que ha anat deixant al llarg dels anys el volcà que corona la zona, a on tones de restes volcàniques s'apilen al voltant de la carretera.



Fent una petita parada en alguna petita població de pescadors com la de Hellissandur, a on fem tribut a un monument dedicat als intrèpits caçadors de taurons.

Algú ha parlat de taurons !?

Doncs és típic d'aquí menjar carn de tauró. Aquesta és fermentada i posteriorment assecada en un procés que dura 6 mesos. Ens apropem a comprobar-ho amb els nostres propis ulls a la població de Bjarnarhöfn, a on es troba el museu i l'assecador de taurons. El Jaume és testimoni del gust d'aquesta peculiar carn i el seu comentari textual ha estat : "AIXÒ ESTÀ PODRIT ! DONEU-ME AIGUA QUE VOMITO !!!", els demés veient-li la rostre descomposat optem per l'opció de no tastar-lo... El producte tenia un olor a salfuman més que cap altra cosa.



De camí parem a dinar al restaurant Kaffi 59, dins del poble de Grundarfjördur, que es menja de conya, quantitat i qualitat a molt bon preu !

Després de jalar ens arribem a una de les poques platges amb sorra blanca del país. Aquesta és la de Skardsvík, que s'hi arriba desviant-nos per la 579, just a la punta de la península de Snaefellsnes.



Quan donàvem un passeig per la platja, i ens quedem sols quan els darrers turistes deixen l'indret, ens arribem a un racó apartat d'aquesta a on s'intueixen unes bones panoràmiques. De sobte, RENOI ! quin ensurt !! qui ho anava a dir !!!

El tercer Ós Polar que en els darrers mesos arriba a les costes islandeses des de Groenlandia...! I nosaltres allà paralitzats pel pànic ! Durant uns segons vem creure que aquella seria la nostra darrera instantània del viatge...



La sort va estar de la nostra banda, ja que l'òs ja devia haver berenat i vem poder fugir a temps !

Recuperats de l'ensurt, seguint per la 579, arribem al far que ilumina els màgics penya-segats que l'envolten.



Finalitzem la jornada al port del poble d'Arnastapi, a on començava tota l'aventura cap a l'interior del planeta.

RUTA :




7 comentaris:

Anònim ha dit...

when will you go online?

Marta ha dit...

Increible las fotos!!! qué precioso que es todo. Lo del oso da mucho miedo! hasta los del zoo imponen, ni me imagino que habría hecho si me cruzo con uno.
Bueno chicos, a continuar. No se si todavía os queda mucho tiempo pero, en cualquier caso, disfrutad vosotros que podéis!!!
Besitos

SEYLA ha dit...

jajaja, com enganyeu a la pobre gent amb lo del os no??? no ha colat que lo sepais..... pero ha estat be el toc graciós que li heu donat a la foto... encara m`estic rient...jajaja

Anònim ha dit...

Xavi la teva cara amb el muntatge de l'os és per enmarcar-la... Aquesta foto s'ha de guardar per futures ocasions. I per cert, us he vist poc valents amb el tema de la carn de tauró.

Anònim ha dit...

Albert, quan hi vagis, tasta la carn putrefacta de tauró... i tingues a ma un gotet de "mort negra" ! ...que ara entenem el perquè s'ha de combinar amb aquest licor...!

Anònim ha dit...

Xavi! juas, m'he fet un embolic d'Alberts,,, no sé si l'altre Albert que escriu també hi ha d'anar o no, però en principi em dóno per aludit jo en aquest comentari, i sino demano disculpes.
Jo ja he tornat, i sí, vam provar una d'aquelles safates amb daus de peix sec, el que em va tocar a mi estava bo, i jo no sóc gaire peixeter. Però a la taula de guiris del costat una mica més i han d'utilitzar una bosseta d'aquelles que dónen als avions,.,,
De fet, no vam demanar nosaltres la safata, però una altra taula de 10 natius no se la van acabar i ens la van deixar provar. El gotet ja se l'havien pimplat ells, juntament amb desenes de litres més (era un Dissabte nit i no s'aguantaven de peu, hah).
Salut!A.

Anònim ha dit...

Osties !!!

Us veu atrevir amb el tauró ! i sense el licor !!!

Sí senyor..! amb un parell !!! ;)